Klik hier om naar het einde van deze pagina te gaan

Jan Mars
redactie, productie en bewerking
van teksten, woorden en taalLevensverhalen

Uw eigen verhaal

het mooiste geschenk
voor uw kinderen of kleinkinderen

samen met u opgeschreven
door een professionele tekstschrijver


Uw eigen verhaal

Kinderen weten vaak verbazend weinig van het leven van hun ouders. Kinderen menen vaak dat ze al die verhalen eigenlijk al wel kennen, en ouders vinden hun verhaal zo vanzelfsprekend dat ze er niet aan denken erover te vertellen.
Maar de levensgeschiedenis van ouders of grootouders is heel interessant voor kinderen: het gaat op een heel directe manier over hun eigen leven, maar toch ook niet.
Met uw eigen verhaal geeft u uw kinderen of kleinkinderen een unieke kijk op hun eigen geschiedenis: een emotioneel geschenk, echt van uzelf.
Ik kan u behulpzaam zijn bij het vertellen van uw eigen verhaal. Mijn rol daarbij is die van interviewer en schrijver: door vragen te stellen zorg ik dat uw verhaal zo compleet wordt als u zelf wilt, en dat het op een leesbare en herkenbare manier opgeschreven wordt.

Werkwijze
Als u mij uw verhaal wilt toevertrouwen, ontmoeten we elkaar enkele keren en gaan we in gesprek over allerlei zaken. Zo'n gesprek duurt telkens maximaal een uur. We zullen wel een paar gesprekken nodig hebben, voor een koppel wat meer dan voor iemand alleen.
Gaandeweg komt er meer lijn in wat we bespreken en gaat het gedetailleerder over specifieke gebeurtenissen.
U bepaalt zelf wat aan de orde komt en hoe dat gebeurt. Als interviewer stel ik vragen; u kunt zelf uitmaken of u daar antwoord op wilt geven.
Wat u vertelt is natuurlijk strikt vertrouwelijk. Op elk moment kunt u de gesprekken stop zetten of besluiten dat delen van het verhaal niet genoteerd mogen worden. U kunt ook op elk moment besluiten de hele zaak af te blazen.

Resultaat
Als alles verteld lijkt, ga ik ermee aan de slag. Ik maak er een samenhangend verhaal van, verdeeld in hoofdstukken en zo veel mogelijk in de eigen woorden van de verteller. Dat resulteert in uw eigen levensverhaal op schrift. U moet er op rekenen dat het totale proces van interviewen en schrijven ongeveer twee maanden duurt.
Het verhaal dat ik schrijf is uw eigendom. Wat u er mee doet, kun u dan ook helemaal zelf uitmaken. Ik kan daar tegen geringe meerkosten wel bij adviseren of bemiddelen. Als u er bijvoorbeeld een boekje van wilt laten maken, zorg ik voor vormgeving, drukken, binden, zodat het iets wordt waar u trots op kunt zijn.

Kosten
Voor uw eigen verhaal moeten we in ieder geval enkele uren met elkaar praten. Met de opbrengst van die gesprekken schrijf ik het verhaal op. De kosten daarvan zijn afhankelijk van wat u als resultaat wilt. Daar maken we afspraken over.
Voor alleen kale tekst en zonder illustraties, waarbij u uw verhaal in een oplage van één exemplaar ontvangt, betaalt u minder dan voor een grotere oplage. Wilt u een andere uitvoering, zoals een boekje, dan kan ik daar tegen meerkosten voor zorgen. Voor vormgeving, foto's inmonteren, eventueel contact met een drukker, enzovoort, maken we dan apart afspraken. Voor ik aan het werk ga, noteren we onze afspraken over kosten, betaling, gang van zaken, tijdplanning en resultaat.

Belangstelling?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die ik u bied om uw eigen verhaal te vertellen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Klik hier om naar het begin van deze pagina te gaan.

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina van Jan Mars.